Geluiddempende omkasting warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel. Sterker nog: het is de toekomst van verwarmen in Nederland. Maar een warmtepomp heeft ook enkele nadelen. Eén daarvan is het feit dat de buitenunit die bij de meeste warmtepompen hoort, aardig wat geluid kan maken. Met de inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit in 2021 mag het geluid op de perceelgrens de 40 dB niet overschrijden, maar vaak wordt die norm niet gehaald. Gelukkig is er een oplossing: een geluiddempende omkasting voor uw warmtepomp.

Geluidsdemping warmtepomp

Geluidsdemping bij een warmtepomp is belangrijk omdat het geluid van de buitenunit op 2 meter afstand gemiddeld zo’n 50 dB(A) is. Dat is ongeveer vergelijkbaar met een draaiende wasmachine of een droger. Dat lijkt misschien mee te vallen, maar wanneer dat geluid dag en nacht doorgaat, kan het uw woongenot (of dat van de buren) aardig bederven. Daarom is de norm van 40 dB(A) opgenomen in het Bouwbesluit. 

Geluiddempende omkasting 

U kunt proberen de buitenunit van de warmtepomp zodanig te plaatsen dat het geluid op de perceelgrens minder te horen is, maar in een dichtbebouwde woonwijk is dat vaak geen optie of levert het onvoldoende geluidsreductie op. Dan is een geluiddempende omkasting een praktischer oplossing. Merford levert geluiddempende omkastingen voor álle typen warmtepompen. U kunt de omkasting bovendien personaliseren, want de omkasting is in alle RAL-kleuren beschikbaar. De geluiddempende omkasting van uw warmtepomp past dus altijd perfect bij de stijl van de woning.

Voordelen geluiddempende omkasting

Een geluiddempende omkasting voor uw warmtepomp zorgt er niet alleen voor dat u aan het Bouwbesluit voldoet, maar beschermt de buitenunit van uw warmtepomp tegelijk tegen weersinvloeden. Onderhoud kan natuurlijk gewoon plaatsvinden, want dankzij het slimme ontwerp heeft de monteur toegang tot de unit. Het spreekt voor zich dat de omkasting geen invloed heeft op het rendement of de werking van de warmtepomp.

Wilt u een geluiddempende omkasting voor uw warmtepomp?

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen? Dan kan uw installateur via onze handige selectietool bepalen welke omkasting u nodig heeft. Wilt u liever eerst wat meer informatie? In onze FAQ leest u alles over onze omkastingen, maar specifieke vragen beantwoorden we natuurlijk graag via e-mail of telefoon.