Omkasting warmtepomp

Verduurzaam uw woning met een warmtepomp. Een warmtepomp verwarmt uw woning en maakt hierbij gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving. Bepaalde type warmtepompen of luchtwarmtepompenlucht-lucht warmtepompen, lucht-water warmtepompen beschikken over een unit voor binnen én een unit voor buiten. De buitenunit kan voor de nodige overlast zorgen, want een warmtepomp produceert gemiddeld 50 decibel (ook wel dB(A) genoemd) aan geluid. Reduceer geluidsoverlast en plaats een omkasting van Merford over uw warmtepomp!

Reduceer geluidsoverlast met onze omkastingen

De hoogwaardige omkastingen van Merford bieden tal van voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen, is dat de omkasting geluidoverlast beperkt. Een warmtepomp produceert gemiddeld 50 dB(A) geluid. Volgens het Bouwbesluit mag een buitengeplaatste warmtepomp slechts 40 dB(A) produceren (gemeten op de erfgrens van uw perceel). Onze omkastingen zijn gemaakt van isolerende materialen die zorgen voor demping van het geluid en ze zetten geluidsgolven om in warmte. Met onze omkasting reduceert u het geluid met maar liefst 17 dB(A). Hierbij werkt uw warmtepomp nog optimaal en heeft u geen rendementsverlies. 

Omkastingen voor alle merken warmtepompen 

In het assortiment van Merford vindt u een groot aantal omkastingen voor warmtepompen. Deze omkastingen zijn geschikt voor vrijwel alle merken en typen warmtepompen. Denk aan merken als: Daikin, Hitachi, Nefit, NIBE en Panasonic. Heeft u een warmtepomp met een afwijkend formaat, dan maken we een omkasting op maat. De omkastingen zijn beschikbaar in tal van kleuren, zodat u altijd een omkasting vindt die past bij uw omgeving. Bovendien beschermen de omkastingen uw warmtepomp tegen weersinvloeden, beschadigingen en vandalisme. En heeft uw warmtepomp onderhoud of reparatie nodig, dan is de warmtepomp goed bereikbaar door de toegangsluiken in de omkasting. 

De voordelen op een rij

  • Geluidsreductie tot 17 dB(A).
  • Geschikt voor elk type warmtepomp.
  • Rendement van de warmtepomp blijft ongewijzigd.
  • Warmtepomp blijft bereikbaar voor onderhoud.
  • Robuust en vandalismebestendig.