Omkasting warmtepomp Hitachi

Al ruim honderd jaar is Hitachi actief in onder meer verwarming. De laatste jaren zijn daar warmtepompen bij gekomen. Want verwarmen met een warmtepomp heeft de toekomst – zeker wanneer u kiest voor een warmtepomp van Hitachi. Deze zijn niet alleen te bedienen met een app, ze zijn ook klaar voor aansluiting op de zogenoemde smart grid. Maar net als alle warmtepompen hebben ook Hitachi warmtepompen een nadeel: de buitenunit die erbij hoort, maakt veel geluid. Dat probleem valt op te lossen met een omkasting voor de Hitachi warmtepomp.

Waarom omkasting warmtepomp Hitachi?

De buitenunit van de warmtepomp maakt een laagfrequent geluid van ongeveer 50 dB(A). Dat is een brom- of zoemtoon, die door mensen als hinderlijk ervaren kan worden. Met een omkasting kan dat geluid worden gereduceerd met ongeveer 15 dB(A). Dat is niet alleen prettig voor u (en de buren), maar het zorgt er ook voor dat uw Hitachi warmtepomp voldoet aan de geluidsnormen binnen het Bouwbesluit.

Voordelen omkasting warmtepomp Hitachi

Uw Hitachi warmtepomp van een omkasting voorzien, heeft nog meer voordelen dan alleen de geluiddemping. Zo is de omkasting in alle RAL-kleuren leverbaar – terwijl de buitenunit van uw warmtepomp in één standaard kleur wordt geleverd. Daarnaast beschermt de omkasting uw Hitachi warmtepomp tegen invloeden van buitenaf. Niet alleen tegen regen, hagel en storm, maar ook tegen de voetbal van de buurjongen en tegen vandalisme.

Installatie omkasting warmtepomp

Hitachi Uw installateur kan met de praktische selectietool op de website van Merford de juiste omkasting voor u selecteren en deze opnemen in uw offerte voor uw Hitachi warmtepomp. Het installeren van de omkasting is vervolgens heel eenvoudig, ook als uw installateur hier geen ervaring mee heeft. De omkasting wordt geleverd met een heldere handleiding, zodat uw installateur deze gemakkelijk kan plaatsen.

Uw Hitachi warmtepomp voorzien van omkasting

Wilt u uw Hitachi warmtepomp voorzien van een geluidswerende omkasting? Maar wilt u meer weten over de voordelen en de zaken waarmee u rekening moet houden? Bekijk onze FAQ’s of stel uw vraag als u er op de website niet uitkomt.