Omkasting warmtepomp Nefit

Als er één bedrijf is dat symbool staat voor de energietransitie, dan is het wel Nefit. Dit Nederlandse bedrijf maakt van oorsprong gasfittingen en in veel huizen hangt nog een CV-ketel van dit oer-Hollandse merk. Maar tijden veranderen en sinds een paar jaar legt Nefit zich – samen met Bosch – ook toe op de productie van warmtepompen.

Omkasting Nefit warmtepomp

Met een warmtepomp van Nefit haalt u een warmtebron in huis die efficiënt verwarmt. Ook als het buiten -20 is. Wel is het zo dat de buitenunit van een Nefit warmtepomp – net als elke andere buitenunit, of dat nu van een warmtepomp of een airco is – geluid maakt. Het betreft een laagfrequent geluid, dat waarneembaar is als een brom- of zoemtoon. Dat is niet alleen overlastgevend voor uzelf en de buren, maar het is ook niet toegestaan volgens de normen van het Bouwbesluit. Een omkasting kan u helpen daar wél aan te voldoen.

Voordelen omkasting voor Nefit warmtepomp

Een omkasting voor uw Nefit warmtepomp heeft veel voordelen. Zo dempt deze het geluid met zo’n 15 dB(A), waarmee u aan het Bouwbesluit voldoet én u zelf ook minder geluid ervaart van de warmtepomp. Maar er zijn nog meer voordelen aan een omkasting. Om er een paar te noemen: terwijl de buitenunit van uw Nefit warmtepomp in een vaste kleur wordt geleverd, is de omkasting in elke RAL-kleur leverbaar. De buitenunit wordt beschermd tegen weersinvloeden én vandalisme. Bovendien heeft de omkasting geen invloed op de prestaties van uw warmtepomp.

Omkasting voor uw NEFIT warmtepomp

Heeft u al een Nefit warmtepomp of schaft u er binnenkort een aan? Overweeg dan zeker een geluiddempende omkasting. Met de handige selectietool kan uw installateur voor u het juiste exemplaar selecteren en vervolgens eenvoudig installeren. Liever eerst meer weten? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk de FAQ’s, of stel uw vraag rechtstreeks via de contactpagina. We beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.