Omkasting warmtepomp NIBE

NIBE warmtepompen winnen in Nederland steeds meer aan populariteit. Niet zo gek. Want de energietransitie zorgt ervoor dat veel mensen steeds duurzamer proberen te gaan leven. Een warmtepomp past daarbij. Zeker een NIBE warmtepomp, want dit bedrijf heeft zijn oorsprong in Zweden en weet dus wat verwarmen is. Bovendien heeft het bedrijf veel oog voor de natuur en het leefmilieu.

Omkasting NIBE warmtepomp

Wanneer het leefmilieu voor u een overweging is om te kiezen voor een warmtepomp, loont het zeker de moeite om de buitenunit daarvan te voorzien van een geluidsisolerende omkasting. Deze unit maakt namelijk een laagfrequent, monotoon geluid, dat door de meeste mensen wordt waargenomen als een brom- of zoemtoon. Dat kan de nachtrust verstoren en dus de gezondheid schaden. Met een geluidsisolerende omkasting beperkt u dat geluid van ongeveer 50 db(A) – vergelijkbaar met een langsrijdende auto - met ongeveer 15 db(A). Prettig voor uzelf, voor de buren én voor alle dieren die in en om uw tuin leven.

Voordelen omkasting voor NIBE warmtepomp

Een omkasting voor uw NIBE warmtepomp past als een handschoen bij uw buitenunit en heeft geen invloed op de prestaties of het rendement van uw warmtepomp. Naast het reduceren van het geluid zijn er trouwens nog meer voordelen. Zo heeft de buitenunit van uw NIBE warmtepomp minder te lijden van weersomstandigheden en krijgen vandalen geen kans. Bovendien kan de omkasting in elke RAL-kleur geleverd worden, zodat deze kan opgaan in de stijl en kleur van de omgeving.

Omkasting voor uw NIBE warmtepomp

Overweegt u uw bestaande NIBE warmtepomp te voorzien van een omkasting, of laat u binnenkort een warmtepomp installeren en wilt u daar meteen een passende omkasting bij hebben? Uw installateur kan met onze handige selectietool meteen het juiste exemplaar voor uw situatie kiezen. Daarna is de omkasting heel eenvoudig te installeren. Wilt u liever eerst meer informatie en wordt uw vraag niet beantwoord in onze FAQ’s, dan kunt u ons natuurlijk altijd een bericht sturen via de contactpagina. We beantwoorden uw vraag dan zo snel mogelijk.