Geluidsisolerende omkasting voor alle merken warmtepompen

Warmtepompen stijgen snel in populariteit. Ze zijn geschikt voor aardgasvrij wonen en bovenal duurzaam. Zeker in nieuwbouwwoningen zorgen ze - in combinatie met vloerverwarming, zonnepanelen en perfecte isolatie – voor een energierekening die laag, of soms zelfs nul is. De meeste warmtepompen hebben echter, net als airco’s, een buitenunit die veel geluid kan produceren. Om precies te zijn een brom- of zoemtoon. Dat kan u (of uw buren) niet alleen nachtrust kosten, maar kan er zelfs voor zorgen dat u niet voldoet aan de geluidsnormen die in het Bouwbesluit zijn opgenomen.

Geluiddempende omkasting

Wanneer u de overstap naar een lucht-warmtepomp maakt – of het geluid van uw huidige buitenunit graag wilt beperken – is het aan te raden om deze te voorzien van een geluidsisolerende omkasting. Met een geluidsisolerende omkasting beperkt u het geluid dat de unit produceert van gemiddeld 50 db(A) – vergelijkbaar met een langsrijdende auto - naar slechts 35 db(A). Prettig voor uzelf, voor de buren én voor alle dieren die in en om uw tuin leven. Bovendien beschermt de geluiddempende omkasting uw buitenunit tegen (weers)invloeden, vandalisme en de voetbal van de buurjongetjes. Het spreekt voor zich dat de omkasting geen enkele invloed op de prestaties of de werking van de warmtepomp heeft.

Omkasting merken

Er zijn tientallen merken warmtepompen op de markt. Het selecteren van de juiste warmtepomp voor uw situatie is wellicht een uitdaging. Want welk merk kiest u? Het populaire Daikin, het merk Nefit dat u al kende van de CV-ketels, Panasonic, Hitachi of NIBE? Uw installateur helpt u bij het maken van de juiste keuze. Gelukkig is het kiezen van de omkasting voor uw buitenunit niet zo ingewikkeld als het kiezen van de warmtepomp zelf. Aan de hand van het merk kiest u in drie simpele stappen uw omkasting. Goed om te weten: de omkastingen kunnen in iedere RAL-kleur worden geleverd, dus u kunt ervoor zorgen dat de omkasting bij uw woning of tuin past.

Voor elke warmtepomp een omkasting

Of uw warmtepomp nu van Siemens, Bosch, Samsung, Fujitsu of Inventum is: uw omkasting is van Merford. Simpel, robuust en eenvoudig te monteren: twee installateurs hebben hem in één uur gemonteerd. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen, neem contact op of gebruik onze handige configuratietool.