Lucht-water-warmtepomp

Nu Nederland langzaam maar zeker aardgasvrij gaat verwarmen, is het tijd om te kijken naar alternatieven voor de traditionele cv. Een warmtepomp is daarbij de populairste oplossing. Dat heeft veel redenen, maar vooral het feit dat een warmtepomp energiezuinig is, geeft de doorslag. Warmtepompen zijn er in diverse varianten. De meest voorkomende is de lucht-water-warmtepomp.

Eigenschappen lucht-water-warmtepomp

Met een lucht-water-warmtepomp is het mogelijk om energiezuinig te verwarmen. Hij verbruikt slechts weinig energie en haalt het grootste deel van die energie letterlijk uit de lucht. Bovendien heeft u niet meer te maken met kosten voor aardgas. Ook het installeren van een lucht-water-warmtepomp is relatief eenvoudig. Zeker in combinatie met vloerverwarming is een lucht-water-warmtepomp een ideale manier van verwarmen.

Omkasting buitenunit

De lucht die uw lucht-water-warmtepomp nodig heeft, wordt door een buitenunit uit de buitenlucht gehaald. Deze buitenunit is een integraal onderdeel van de warmtepomp en produceert een laagfrequent geluid, dat door de meeste mensen wordt ervaren als een brom- of zoemtoon. Het geluid is over het algemeen zo’n 50 dB(A) op twee meter afstand. Om het geluid te dempen en geluidsoverlast voor u zelf én de buren te voorkomen, is het verstandig om de buitenunit van uw warmtepomp te voorzien van een geluidsisolerende omkasting.

Omkasting voor lucht-water-warmtepomp

Met een omkasting van Merford reduceert u het geluid van de buitenunit van uw lucht-water-warmtepomp tot wel 15 dB(A). Niet alleen prettig voor uw woongenot, maar ook nog eens heel belangrijk in het licht van de inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit in 2021. Met een omkasting voldoet u aan de strengere geluidsnormen die daarin zijn opgenomen. Bovendien beschermt een omkasting de buitenunit tegen weersinvloeden én tegen vandalisme. Omdat de omkastingen in elke RAL-kleur geleverd kunnen worden, kunt u deze aanpassen aan de stijl van de omgeving.

Meer weten over omkastingen voor lucht-water-warmtepompen?

Wordt bij u thuis binnenkort een lucht-water-warmtepomp geïnstalleerd? Vraag uw installateur of hij met onze handige selectietool meteen een offerte aanvraagt voor een omkasting. Misschien wilt u liever eerst meer weten over de voordelen en mogelijkheden van een omkasting. Daarvoor kunt u terecht in onze FAQ, maar direct contact met ons opnemen via het formulier is natuurlijk ook mogelijk. We vertellen u graag alles over onze geluidsisolerende omkastingen voor lucht-water-warmtepompen.