Prijs omkasting warmtepomp

Een warmtepomp is een perfecte manier om uw woning duurzaam te maken. Daarom zit de verkoop van warmtepompen ook enorm in de lift. Maar wat veel mensen níet weten, is dat een warmtepomp behoorlijk wat geluid kan maken – zeker de buitenunit die bij de lucht-warmtepompen naast het huis geplaatst wordt.

Omkasting warmtepomp

Het geluid dat een buitenunit van een warmtepomp (maar ook die van een airco) maakt, bedraagt al snel zo’n 50 dB(A) op twee meter afstand. Bovendien betreft het een zogenoemd laagfrequent geluid, dat door de meeste mensen wordt waargenomen als een brom- of zoemtoon. Zo kan uw warmtepomp niet alleen uw eigen rust verstoren, maar ook die van uw buren. En ruzie met de buren? Dat wilt u liever niet. Gelukkig is er een oplossing: een omkasting van Merford voor de warmtepomp. Die brengt het geluidsniveau terug tot een acceptabele 35 dB(A).

Prijs omkasting warmtepomp

Een omkasting voor uw warmtepomp is dus voor zowel uw eigen woongenot als dat van uw buren een goed idee. Aan zo’n omkasting hangt natuurlijk wel een prijskaartje – net zoals aan de warmtepomp zelf. Het kan voordelig zijn om, bij het aanvragen van offertes voor een warmtepomp, meteen aan uw installateur te vragen om een omkasting van Merford mee te nemen in de prijs. Dan kan de vakman ook meteen bij het installeren van de warmtepomp uw omkasting op de juiste manier installeren.

Voordelen omkasting warmtepomp

Heeft u de buitenunit van uw warmtepomp eenmaal voorzien van een omkasting, dan profiteert u van veel voordelen die de prijs van de omkasting zeker de moeite waard maken. Zo is uw warmtepomp beschermd tegen weersinvloeden en tegen bijvoorbeeld vandalisme. Bovendien wordt de buitenunit aan het zicht onttrokken door de omkasting, die in alle RAL-kleuren geleverd kan worden en dus perfect kan worden afgestemd op uw wensen. Het spreekt voor zich dat de omkasting op het rendement of de prestaties van uw warmtepomp geen invloed heeft.

Meer informatie over de prijs van een omkasting

Wilt u ook een omkasting voor uw warmtepomp? Aan de hand van onze keuzehulp kan uw installateur voor u eenvoudig een offerte opvragen, of de prijs van de omkasting meenemen in zijn totaalofferte aan u. Voor meer informatie kunt u onze FAQ bekijken of het contactformulier invullen.