Regelgeving waterpomp

In het kader van de energietransitie kiezen steeds meer Nederlanders voor een warmtepomp als manier om hun woning te verwarmen. Niet alleen omdat in nieuwbouwwoningen geen gasaansluiting meer gerealiseerd mag worden, wat ervoor zorgt dat verreweg de meeste nieuw gebouwde huizen worden voorzien van een warmtepomp. Maar ook omdat het simpelweg een heel duurzame manier is om te verwarmen, zeker wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met zonnepanelen.

Warmtepomp en regelgeving

Spreekt duurzaam verwarmen u wel aan? En wilt u in het kader van de energietransitie alvast stappen vooruit zetten? Dan is de warmtepomp voor u een ideaal alternatief voor de cv. Wel is het belangrijk om te weten dat de warmtepomp aan wat regelgeving verbonden is. Zo zijn de meeste warmtepompen voorzien van een buitenunit die, net als bijvoorbeeld de unit van een airco, geluid maakt. In het Bouwbesluit is echter de norm opgenomen dat deze units maar maximaal 40 dB(A) mogen produceren, terwijl het geluid in de praktijk meestal zo’n 50 dB(A) is.

Voldoen aan de regelgeving met uw warmtepomp

Wanneer u dus wilt dat uw warmtepomp aan de regelgeving voldoet, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Gelukkig is dat relatief eenvoudig. Want u kunt de buitenunit van uw warmtepomp laten voorzien van een geluidsisolerende omkasting, die het geluid dat de unit produceert, verlaagt tot toegestane geluidswaarden. Zo voldoet uw warmtepomp aan de regelgeving én ervaren u (en uw buren) er geen geluidsoverlast van.

Omkasting voor uw warmtepomp

Uw warmtepomp voorzien van een omkasting heeft overigens geen gevolgen voor de werking of het rendement ervan. Daarnaast heeft de omkasting als voordeel dat hij de buitenunit beschermt tegen bijvoorbeeld vandalisme of weersinvloeden. De unit is – ook voor een onervaren installateur – eenvoudig te installeren. Bovendien is de unit nog steeds toegankelijk voor onderhoud. Uw omkasting kan in elke RAL-kleur worden geleverd, dus is het mogelijk om deze perfect aan te passen aan de stijl van uw woning en de omgeving waarin deze staat.

Laat uw warmtepomp aan de regelgeving voldoen!

Wilt u met uw warmtepomp aan de regelgeving voldoen? Ontdek dan de voordelen van een geluiddempende omkasting van Merford. Neem contact op, lees de FAQ of laat uw installateur aan de hand van onze handige keuzehulp de omkasting alvast meenemen in uw offerte.