Maak kennis met DICE: onze vernieuwde geluidwerende warmtepompomkasting

Al ruim twee jaar zijn onze klanten én professionals uit de installatiebranche erg tevreden over onze geluiddempende omkastingen voor de buitenunits van warmtepompen. Maar wat goed is, kan altijd nóg beter. Daarom hebben onze noise control experts enkele aanpassingen in onze omkastingen aangebracht. Het resultaat: ons nieuwe model DICE.

DICE – van het Engelse woord voor dobbelsteen, vanwege de vierkante vorm – heeft natuurlijk alle eigenschappen en voordelen die de Merford-omkastingen al hadden. Ze reduceren het geluid van de buitenunit van de warmtepomp tot wel 15 dB(A) zonder de werking van de buitenunit te beïnvloeden. De omkastingen zijn voor bijna alle warmtepompmerken en -types en in alle RAL-kleuren leverbaar en ze zijn robuust en vandalismebestending. DICE is geschikt voor vrijstaande buitenunits waarbij er, rondom de warmtepompomkasting, 50 cm. ruimte beschikbaar is voor ventilatie en onderhoud. De DICE heeft bovendien de volgende verbeteringen:  

  • Makkelijker en sneller te monteren. 
  • Standaard twee serviceluiken.
  • Esthetische uitstraling door nieuwe vormgeving.
  • Volledig demontabel, maar ook aan één zijde demontabel bij grote storingen.
  • Verbeterde toegang tot de buitenunit via een demontabel dakpaneel.
  • Demontage van onderdelen kan door één persoon worden uitgevoerd.
  • Verbeterde recirculatieblokkering.
  • Verankering aan de ondergrond mogelijk.  

Voldoe aan regelgeving en geniet van uw nachtrust

Met een geluiddempende omkasting voldoet u bovendien aan het Bouwbesluit, waarin geluidsnormen voor buitenunits zijn omschreven. Maar de belangrijkste redenen om te kiezen voor een omkasting zijn comfort en woongenot. Het geluid van de buitenunit is namelijk een brom- of zoemtoon, die door de meeste mensen als onprettig wordt ervaren. Zeker ’s nachts kan dat geluid erg storend zijn. Een omkasting zorgt dus ook voor een betere nachtrust – voor u én uw buren.

Stel uw DICE samen

De DICE omkasting wordt gemaakt in onze eigen fabriek in Gorinchem en we kunnen, indien nodig, snel leveren. Stel uw geluidsisolerende omkasting samen in onze configurator of neem contact met ons op voor meer informatie.