Omkasting Merford komt goed uit test Consumentenbond

Een flinke geluidsreductie, zónder merkbaar effect op het vermogen: in een onafhankelijke test van de Consumentenbond komt de DICE-omkasting zeer goed naar voren. 

In de test gebruikte de Consumentenbond de Daikin-Intergas hybride warmtepomp, één van de meest verkochte merken van Nederland. De bond vergeleek het effect op het geluid van zowel de Merford DICE-05 omkasting als de omkasting die Daikin zelf verkoopt. De DICE bleek het geluid van de buitenunit bijna twee keer zo goed te dempen als de Daikin-omkasting, terwijl de prijs van beide omkastingen nagenoeg gelijk is. Ook het effect op de energiezuinigheid van de warmtepomp was volgens de Consumentenbond met 2,5% verwaarloosbaar te noemen. 

Groot, maar effectief

Volgens de Consumentenbond is het gebruik van een geluiddempende omkasting voor de buitenunit dus zeker het overwegen waard als geluidsoverlast een probleem is. En de DICE-omkasting geeft daarbij het beste resultaat – hoewel de Consumentenbond als klein nadeel wel aantekent de omkasting vrij veel ruimte in beslag neemt. 

Meer weten?

De volledige test is te lezen op de site van de Consumentenbond. Wilt u ook van de voordelen van een geluiddempende omkasting profiteren? Gebruik onze handige keuzehulp of oriënteer u verder met de veelgestelde vragen. U kunt natuurlijk ook uw installateur contact met ons laten opnemen voor meer informatie.