Ook mét omkasting presteert uw warmtepomp optimaal!

De kogel is door de kerk: u kiest voor een warmtepomp. Omdat u duurzamer wilt verwarmen, omdat in uw nieuwbouwwoning geen gasaansluiting meer wordt aangelegd of gewoon, omdat u klaar wilt zijn voor de toekomst. Heeft uw warmtepomp een buitenunit? Dan is het slim om deze meteen te laten voorzien van een geluiddempende omkasting. Daarmee bespaart u namelijk uzelf én uw buren geluidsoverlast.

Minder geluid, hetzelfde rendement

Met een geluidsisolerende omkasting brengt u het geluidsniveau van uw buitenunit terug van ongeveer 50 dB(A) naar 35 dB(A). Dat scheelt aardig wat, en bovendien voldoet u daarmee aan de normen in het Bouwbesluit. Uw omkasting wordt geleverd in de RAL-kleur van uw keuze – en past dus bij de stijl van uw woning. Maar u vraagt zich wellicht wel af of de omkasting geen invloed heeft op de prestaties en het rendement van uw warmtepomp. Het antwoord is kort en simpel: nee! De luchtcirculatie die nodig is om uw warmtepomp te laten functioneren, kan nog steeds plaatsvinden.

Voordelen van een omkasting

De omkasting beïnvloedt de prestaties van uw warmtepomp op geen enkele manier. Het rendement blijft dus hetzelfde. Daarnaast heeft de omkasting, naast de geluidswerende eigenschappen, nóg een voordeel: hij beschermt de buitenunit van uw warmtepomp tegen invloeden van buitenaf. Storm, vandalisme, de voetbal van de buurjongetjes: ze zullen de unit niet beschadigen. En de monteur? Die kan de unit nog gewoon bereiken voor onderhoud.

Kies voor een omkasting

Wilt u binnenkort een warmtepomp laten plaatsen? Laat uw installateur dan in zijn offerte meteen een omkasting van Merford meenemen. Met de simpele keuzehulp op onze site kan hij dat in enkele stappen doen. Wilt u zelf eerst wat meer informatie, lees dan de FAQ of stel ons een vraag en ontdek hoe een omkasting van Merford uw warmtepomp stiller maakt, zonder de prestaties te beïnvloeden.