Vier voordelen van een geluiddempende omkasting

De kogel is door de kerk: u gaat duurzaam verwarmen met een warmtepomp! Een slimme keuze, want hiermee bent u klaar voor een aardgasloze toekomst. Er valt veel te kiezen, want er zijn talloze merken en types warmtepompen op de markt. Eén ding hebben lucht-warmtepompen echter gemeen: ze hebben allemaal een buitenunit, net zoals bijvoorbeeld een airco die ook heeft. En die buitenunit maakt vrij veel geluid. Gelukkig is daar iets aan te doen, door de buitenunit te voorzien van een geluiddempende omkasting van Merford. Dat heeft veel voordelen. We lichten er vier voor u uit.

1. Een betere nachtrust

Wanneer u kiest voor een geluiddempende omkasting brengt u het geluidsniveau van de buitenunit terug met zo’n 15 db(A). Zeker in de nacht scheelt dat behoorlijk: het geluid van de buitenunit is namelijk een laagfrequent geluid, oftewel een brom- of zoemtoon. Dat kan uw nachtrust (of die van de buren) flink verstoren. 

2. Voldoen aan de wettelijke normen

Het laagfrequente geluid van de buitenunit is trouwens niet alleen storend, maar kan zelfs in strijd zijn met de wet. In het Bouwbesluit is namelijk bepaald dat buitenunits slechts 40 dB(A) aan geluid mogen produceren. Met een geluiddempende omkasting kunt u aan deze normen voldoen. 

3. Bescherming van de buitenunit

Een geluiddempende omkasting heeft geen enkele invloed op de werking van uw buitenunit, maar beschermt die wél tegen allerlei invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld tegen weersinvloeden zoals hagel en regen, maar ook tegen vandalisme en de voetbal van de buurjongens. Heeft de buitenunit onderhoud nodig? De monteur kan de unit gewoon bereiken!

4. Beschikbaar in iedere RAL-kleur

De buitenunit wordt door de fabrikant van uw warmtepomp geleverd in een standaardkleur. En die past niet per definitie bij de kleur waarin uw huis is uitgevoerd. Onze omkastingen daarentegen kunnen we in iedere RAL-kleur leveren. Met de eenvoudige keuzehulp kan uw installateur de omkasting in enkele simpele stappen helemaal op maat én op kleur voor u samenstellen.  

Meer weten?

Wilt u uw nieuwe of bestaande buitenunit voorzien van een geluiddempende omkasting? Bekijk alle mogelijkheden op onze site of vraag uw installateur ernaar. U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We zitten klaar om uw vragen te beantwoorden.