Warmtepomp? Laat meteen een omkasting installeren

Overweegt u binnenkort over te stappen op verwarmen met een warmtepomp? Dan bent u waarschijnlijk volop bezig met het vergelijken van prijzen, offertes, merken en aanbieders. Wat veel mensen vergeten mee te nemen in hun berekeningen, is een geluiddempende omkasting. Terwijl dat uw wooncomfort én dat van uw buren enorm kan verhogen.

Waarom een omkasting voor uw warmtepomp?

De meeste warmtepompen hebben een buitenunit, net zoals een airco die bijvoorbeeld ook heeft. Deze buitenunit maakt een zogenoemd laagfrequent geluid, dat door de meeste mensen wordt waargenomen als een brom- of zoemtoon. En dat kan best vervelend zijn. Met een omkasting van Merford brengt u het geluid van deze unit terug van zo’n 50 db(A) naar 35 db(A). Wel zo prettig!

Offerte omkasting voor uw warmtepomp

Natuurlijk heeft een geluidsisolerende omkasting z’n prijs. Maar wanneer u de omkasting mee laat nemen in de offerte van uw installateur én de omkasting meteen mee laat installeren, is dit doorgaans aantrekkelijker. Dan kan de vakman ook meteen bij het installeren van de warmtepomp uw omkasting op de juiste manier installeren. Zakelijke klant? Vul dan onze slimme keuzehulp in. U ontvangt binnen 2 wekdagen een passende offerte van ons.

Meer weten?

Een omkasting vermindert dan wel het geluid van de buitenunit van uw warmtepomp, de prestaties blijven uiteraard wél gelijk. Bovendien is de unit beschermd tegen weersinvloeden en tegen vandalisme. Het heeft dus volop voordelen om uw buitenunit te voorzien van een geluidswerende omkasting. Lees voor meer informatie onze FAQ of neem contact met ons op om uw vraag te stellen.